(Zambia, decembrie 2009)
Cascada se intinde pe o lungime de aproximativ 1700 metri. Dimineata devreme, din captaul zambian, se vad primele caderi de apa si coloana de vapori care se formeaza in zona cu volum maxim de apa. Versantul din stanga in poza (aval de cascada) e in Zimbabwe.
„Primul defileu”, punctul maxim care poate fi atins in aval pe versantul zambian. Jos in stanga, o echipa matinala primeste ultimele instructiuni inainte de a plonja in apele inspumate ale defileelor din aval.
Cand e senin si volumul de apa creaza suficienti vapori, magnifice curcubee acompaniaza caderea de apa.
Coborand spre apa, treci printr-o zona de vegetatie deasa, o jungla foarte umeda, cu bambusi si palmieri, fluturi, triluri de pasari si zumzet de cicade.
Barcile de rafting se pregatesc, in asteptarea amatorilor de senzatii tari, inainte de cel de-al doilea defileu. Intrarea e dificila – se observa cum curentul care vine din dreapta ricoseaza inapoi in stanca, curgand cativa zeci de metri inspre amonte. Am vazut localnici experimentati inotand de pe partea opusa, urmand curentul, evitand in ultimul moment impactul cu stanca pentru a fi adusi de curentul invers pe malul din plan apropiat. Extreme swimming 🙂
Deasupra defileului e podul care leaga Zambia de Zimbabwe, de la mijlocul caruia se sare cu bungee
Barcile la apa, gata de infruntarea cu curentii…
Prin padurile din jurul cascadei misuna confratii exemplarului de mai jos. Babuinii se multumesc in general cu ce gasesc prin padure, dar e bine sa nu iti scoti gustarea ta in preajma lor daca nu vrei sa fii atacat. Sunt animale mari si puternice, traiesc si se deplaseaza in grup si devin periculoase atunci cand se simt amenintate sau cand simt ca e rost de mancare.
Warning: Array to string conversion in /home/xenofon/public_html/wp-content/plugins/simple-facebook-connect/sfc-share.php on line 86
Minunate pozele… cand vin si povestile. Vreau sa aud despre oameni, cutume, economia locala… despre ce merge si ce scartie… despre ofurile lor si despre ce le aduce clipe de fericire.
Hai Daniel, stiu ca poti 🙂
Pai daca stii ca pot 😀 inseamna ca trebuie doar sa ai un pic de rabdare ca vor veni si povestile. In perioada asta am putin timp disponibil pentru povesti, din pacate, dar promit ca vor fi
Daniel, inca nu am reusit sa-mi educ rabdarea… lucrez din greu la ea, dar mai trebuie ceva timp 🙂
Superbe pozele. Imi place ca ai incercat prin modul in care ai pozat si unghiurile din care ai pozat sa oferi nu numai niste poze interesante ci si un „plan” al cascadei, iar ceea ce face completa imaginea sunt scurtele paragrafe.
Remarc o cantitate mai mare de apa decat am vazut noi in septembrie anul trecut. Devil’s pool nu ai incercat sau in decembrie era deja prea multa apa, ca sa fie „sigura”?
Sigur in decembrie cantitatea de apa e mai mare decat in septembrie. Se putea merge la D. Pool, trebuia mers prin apa dar nu era periculos, insa nu am mai avut timp, trebuia sa plecam spre nord.
Buna sa-ti fie inima Daniel…ma bucur enorm de mult ca am gasit unca un confrate care a vizitat Africa si a vizitat-o mai mult decat mine…cu toate caci scopurile pentru care am vizitat Africa au fost diferite decat ale tale…am descoperit ceva ce nu am gasit nicaeri…si anume ca…POTI SA SCOTI UN OM DIN AFRICA, DAR AFRICA DIN OM, NU POTI SA O SCOTI… Poate cu o proxima ocazie vom putea discuta despre asta… intr-un cuvant imi este dor de Africa, ocazii nu stiu cand vor mai fi dar macar am vazut ceva diferit decat se poate vedea in general in jururl nostru…
Buna Tehako. Imi place cum spui – „…Africa din om, nu poti sa o scoti” 🙂
Asi vrea sa putem vorbi mai multe despre Africa, dar pe site, intru mai greu, sunt mai des pe mess, poti sa ma contactezi, si asi fi mai mult decat fericita sa putem schimba impresii…G.B.U